Nieuwsbrief 1

Beter Wonen in Lekkerkerk! Meer wooncomfort en een lagere energierekening?
Samen gaan we aan de slag…


De Plannen
Zoals u misschien al heeft gezien is door Beter in Wonen een technische inspectie gedaan in een aantal woningen. Daarnaast zijn de meest voorkomende wensen en klachten in kaart gebracht. Momenteel is Beter in Wonen in gesprek met QuaWonen om te kijken wat en hoe uw woning wordt verbeterd. Samen gaan we aan de slag voor een betere woning, meer comfort en een lagere energierekening.

De Planning
De woningen verschillen onderling van kwaliteit, daarom zal binnenkort een Warme Opname plaatsvinden. Dit betekent dat Willems en Feenstra, van het consortium Beter in Wonen, ongeveer een half uur in uw woning zijn om te kijken wat er aan moet gebeuren. U ontvangt nog bericht wanneer ze bij u langs komen.

Voordat wij aan de slag gaan met uw woning komt er een InformatieBijeenkomst, waar wij samen met QuaWonen de plannen met u delen. Hiervoor ontvangt u volgende maand een uitnodiging.

De werkzaamheden zijn gepland ná de bouwvak. De bouwvak duurt van 27 juli tot en met 14 augustus.

Onderzoek in de ProefWoning
Bilderdijkstraat 33 wordt een ProefWoning. Op 29 en 30 april vindt in de ProefWoning een asbestonderzoek plaats. Het doel van het onderzoek is om te inventariseren of er asbest in de woning zit. U zult hier geen hinder van ondervinden. Ook wordt bekeken of de schoorsteen kan worden verwijderd, dit kan voor enige geluidsoverlast zorgen.

KlankbordGroep
Vijf bewoners hebben zich aangemeld om u te vertegenwoordigen in de KlankbordGroep. Zij gaan regelmatig in overleg met QuaWonen en Beter in Wonen om terugkoppeling te geven op de plannen.

De KlankbordGroep bestaat uit:
De heer Ponsen, Bilderdijkstraat 17
De heer Peters, Bilderdijkstraat 80
De heer Verkaik, Bilderdijkstraat 102
De heer Hoeneveld, Bilderdijkhof 40
Mevrouw van Twist, Potgieterstraat 15

Donderdag 23 April komen de leden van de klankbordgroep voor het eerst bij elkaar en gaan in overleg met Edward de Jager van QuaWonen en Sofie Kestens en Miranda Mars van Beter in Wonen.

We wensen u een fijne koningsdag.
Tot op de InformatieBijeenkomst!


Met vriendelijke groet,

Sofie Kestens en Miranda Mars,

Beter in Wonen